schrijven in je eigen stilte

met Hannie Drissen

 

Gun jezelf een moment van verstilling. Vrij van drukte mag je twee dagen even tot jezelf komen, je aandacht bij jezelf houden en genieten in je eigen stilte. In de stilte geef je ruimte aan alle gedachtes, gevoelens en emoties. Niet denken, maar voelen. Gedachtes komen en gaan. Gedachtes zijn maar gedachtes. Niets hoeft. 

 

Deze gedachtes kun je aan papier toevertrouwen. Schrijven is namelijk een plezierige manier om te ontdekken wat je beweegt, waarom je de dingen doet zoals je ze doet en waarom de dingen zijn zoals ze zijn.

 

Schrijven doe je :

om te ontdekken wat je bezighoudt

om te ontdekken wat je inspireert

om met meer aandacht te leven

om je gedachten te ordenen

om je zintuigen op scherp te zetten

om nieuwe aspecten van jezelf te ontdekken

 

Schrijven doe je :

aan de hand van eenvoudige schrijfopdrachten die je krijgt aangereikt tijdens de gezamenlijke schrijfmomentjes. In je eigen stilte ga je je gedachtes vormgeven door ze aan het papier toe te vertrouwen. Laat je verrassen door wat er uit je pen rolt. Schrijfervaring is niet nodig. Je schrijft in je eigen ‘taal’ en voor jezelf. Je wordt door je pen geleid. Laat het gewoon gebeuren en laat je verrassen.  

 

De gezamenlijke schrijfmomentjes worden afgewisseld met stiltewandelingen en stiltemeditaties. Verder is er ruimte genoeg voor jezelf om te wandelen, lezen of gewoon niets te doen. Alles in je eigen stilte.

 

En hoe mooi is het dat je dit in een prachtige, rustgevende sfeer mag doen in de stille week voor Pasen. De bijzondere ligging van Missiehuis St. Michael aan de Maas leent zich als een grote inspiratiebron.

 

Data:

  • dinsdag 26 t/m woensdag 27 maart 2024
    • begin: 9.00 uur – sluiting: 16.30 uur

Hannie Drissen, Sevenum (63 jaar)

 

In mijn passie om te schrijven kwam ik in contact met 'creatief schrijven'. Een vorm die geschikt is voor iedereen die van schrijven houdt. Bij creatief schrijven laat je je gevoel spreken en je verbeeldingsvermogen. Ook heel geschikt als je wilt gaan schrijven, maar je weet niet hoe je moet beginnen. Sinds 2018 leid ik schrijfworkshops in kleine groepjes. Aan de hand van eenvoudige schrijfopdrachten komen gebeurtenissen en herinneringen vanzelf op papier. Je wordt verrast door je eigen woorden en geïnspireerd door de woorden van de anderen. Daarnaast organiseer ik de stiltedagen ‘schrijvend in je eigen stilte’. Een mooie manier om even tot jezelf te komen en jezelf de ruimte te geven je gedachtes vorm te geven. Het is verbazingwekkend hoeveel nieuws jouw pen je kan vertellen. Ik gun iedereen zo’n mooi schrijfmoment. Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

 

aanmelding per telefoon/whatsapp: 06 83 797 897