Bezinningsprogramma's met Ton Roumen

 


WEEKENDRETRAITE: DE REIS NAAR JE HART     

vrijdag 21 t/m zondag 23 Juni 2024

 

In deze retraite maak je meer ruimte voor de kwaliteiten van je hart zoals genegenheid, vrede, harmonie en rust. Je gaat na of je hartenwens voldoende ruimte krijgt en welke hindernissen er zijn.

 

Van iemand die gepassioneerd leeft, zijn genegenheid laat stromen en vergevingsgezind is, zeggen we dat hij of zij een groot hart heeft. Deze retraite is bedoeld om de kwaliteiten van het hart verder te ontwikkelen. Je verkent je levensgevoel en je hartenwens en gaat na of deze voldoende ruimte krijgt. Je onderzoekt ook de hindernissen die er zijn: waar ben je mee in strijd? Wat lukt niet? Als je erachter komt wat er in de weg zit, kun je je daarvan bewust worden en een andere weg inslaan.

 

Deze retraite is een mooie gelegenheid meer ruimte te maken voor je hart en de kwaliteiten die erbij horen zoals mildheid, vriendelijkheid, harmonie en rust. De retraite is verstillend (niet geheel in stilte) en vindt plaats in het prachtige, aan de Maas gelegen klooster st Michael in Steyl, en bestaat uit zes groepsbijeenkomsten van ruim een uur. Eenvoudige oefeningen behulpzaam zullen zijn om het hart te voeden en te verzachten.

 

Deze weekendretraite bestaat uit zes groepsbijeenkomsten. In iedere bijeenkomst is er een begeleide meditatie. Daarnaast zijn er korte inleidingen op het thema en is er tijd voor reflectie en meditatieve beweging. De retraite is verstillend, dat wil zeggen niet helemaal in stilte. In de avonden ronden we de dag af en brengen deze tot rust.

 

Deze retraite biedt volop de kans te genieten van de sfeer van deze bijzondere plek: de kloostertuinen, de Maas en de heerlijke kloostermaaltijden. Er is genoeg tijd om te rusten, te wandelen en te lezen. Ook is er gelegenheid deel te nemen aan de gebedsmomenten van het klooster (in het Duits).

 

Plaats:                         Centrum St Michaël, Steyl 

Datum:                        vrijdag 21 t/m zondag 23 juni 2024

Tijd:                              aankomst 17 uur, vertrek 15 uur

Begeleiding:              Ton Roumen - www.bezinnen.com

Aanmelden en info: tonroumen@bezinnen.com  of 06 307 101 36

Inclusief:                     Eén- of tweepersoonskamer op basis van volpension

Prijzen:                        € 335 p.p. (1-pers-kamer met douche/wc)

                                       € 298 p.p.  (2-pers-kamer met douche/wc)

                                       € 270 p.p.  (kamer met douche/wc op de gang)MIDWEEKRETRAITE: ZOMERTIJD, ADEMTIJD 

maandag 15 t/m vrijdag 19 juli 2024

             

In de zomer staat de natuur volop in bloei en is er leven in overvloed. Wij mensen vormen een onderdeel van de natuur, zijn zelf ook natuur. Ook wij kunnen bloeien en het leven volop in ons laten stromen. We hoeven alleen maar tijd te nemen om rust te vinden en op adem te komen. Dat kan in deze retraite. Je neemt tijd voor jezelf en vertraagt je levenstempo. In die vertraging kan helder worden hoe je leven eruit ziet, wat belangrijk voor je is en wat je anders zou willen. Wat daarbij helpt is de natuurlijke adem, meditaties en uit je hoofd gaan. Die drie 'sleutels' lopen als een rode draad door de retraite. 

 

Op het programma van deze zomerretraite staan diverse meditaties zoals loopmeditatie, stiltemeditatie, muzikale meditatie en meditatief bewegen. Zo versterk je je verbondenheid met de aarde, de natuur en je intuïtie. De retraite is zo opgebouwd dat ze geleidelijk uitmondt in de vraag wat er zich in jou wil meedelen.

 

Dagelijks zijn er 's ochtends en 's avonds groepsbijeenkomsten (die telkens ongeveer vijf kwartier duren). Centraal in iedere bijeenkomst staat een (begeleide) meditatie. Daarnaast zijn er korte inleidingen op het thema en is er meditatieve beweging en reflectie. De middagen zijn voor jezelf, om te rusten, te lezen of te wandelen langs de Maas of in de kloostertuinen. Aan het einde van de middag is er (voor wie wil) nog een meditatie en in de avonden ronden we de dag af en brengen deze tot rust. De retraite is verstillend, dat wil zeggen met momenten van stilte (niet de gehele retraite is in stilte).

 

Ook is er gelegenheid (op basis van vrijwilligheid) deel te nemen aan de gebedsmomenten van het klooster (in het Duits).

 

Deze vijfdaagse retraite vindt plaats in het prachtige, aan de Maas gelegen, klooster st Michael in Steyl. Laat je inspireren door deze prachtige retraite op een bijzondere locatie. Maak kennis met uiteenlopende meditatievormen. Geniet van de kloostertuinen, de Maas en de heerlijke vegetarische kloostermaaltijden.

 

Plaats:                           Centrum St Michaël, Steyl

Datum:                          maandag 15 t/m vrijdag 19 juli 2024

Tijd:                                start maandag 15:00 uur – einde vrijdag 13:30 uur

Begeleiding:                Ton Roumen - www.bezinnen.com

Aanmelden en info:  tonroumen@bezinnen.com of 06 307 101 36

Inclusief:                      Eén- of tweepersoonskamer op basis van volpension

Prijzen:                         € 545,- p.p. (1-pers-kamer met douche/wc)

                                       € 498,- p.p. (2-pers-kamer met douche/wc)

                                       € 468,- p.p. (kamer met wasbak, douche/wc op de gang)WEEKENDRETRAITE: THUISKOMEN BIJ JEZELF    

vrijdag 11 t/m zondag 13 oktober 2024

 

Deze weekendretraite zal je helpen om op het spoor te komen van je diepste bestemming.

 

Wegwijzende verhalen zoals sprookjes of de zwerftochten van Odysseus laten zien dat het mogelijk is dat mensen thuis kunnen komen, dat wil zeggen: hun draai kunnen vinden in hun leven. Vaak maken ze wel allerlei omzwervingen en is het moeilijk los te komen van bepaalde leefpatronen. Die houden je gevangen waardoor je niet verder kunt, niet innerlijk vrij kunt worden. Dit gemis vraagt erom te worden opgeheven. Dat kan door de essentie van je geest te herkennen, die is er namelijk een van oneindige vreugde. Door erop te vertrouwen dat jij je eigen spoor kunt gaan trekken krijg je zicht op een leven waar je veilig bent, dicht bij jezelf blijft en in vertrouwen en vanuit je hart leeft.

 

In deze retraite ga je na wat jouw verlangen is, wat je in beweging brengt en welke ingrediënten belangrijk zijn op je zoektocht naar geluk, naar jezelf. De retraite bestaat uit een aantal bijeenkomsten waar eenvoudige oefeningen behulpzaam zullen zijn om stil te staan bij jouw unieke levensspoor en je thuiskomst.

 

De weekendretraite vindt plaats in het prachtige, aan de Maas gelegen klooster St Michael in Steyl, en bestaat uit zes groepsbijeenkomsten van telkens ongeveer vijf kwartier. Naast een paar korte inleidingen op het thema zijn er meditaties, reflectie-opdrachten, uitwisseling via korte gesprekjes, meditatieve beweging en lichaamswerk. In de avonden ronden we de dag af en brengen deze tot rust. De retraite is verstillend, dat wil zeggen met momenten van stilte (niet de hele retraite is in stilte).

 

Deze retraite biedt ook volop de kans te genieten van de sfeer van deze plek, de kloostertuinen, de Maas en de heerlijke vegetarische maaltijden. Er is ook tijd voor jezelf en er is de mogelijkheid deel te nemen aan de gebedsmomenten (in het Duits) van het klooster. Ontdek in dit weekeinde hoe je op het spoor komt van je thuiskomst.

 

Plaats:                         Centrum St Michaël, Steyl 

Datum:                        vrijdag 11 t/m zondag 13 oktober 2024

Tijd:                              aankomst 17 uur, vertrek 15 uur

Begeleiding:              Ton Roumen - www.bezinnen.com

Aanmelden en info: tonroumen@bezinnen.com  of 06 307 101 36

Inclusief:                     Eén- of tweepersoonskamer op basis van volpension

Prijzen:                         € 335,- p.p. (1-pers-kamer met douche/wc)

                                       € 298,- p.p.  (2-pers-kamer met douche/wc)

                                       € 270,- p.p.  (kamer met douche/wc op de gang) 

MIDWEEKRETRAITE IN STILTE        

maandag 11 t/m vrijdag 15 november 2024

 

 

Ogenschijnlijk is stilte nutteloos en verloren tijd. Vaak denken we dat we geen tijd mogen verliezen. Daarom zijn we de hele dag actief. Maar vaak zijn we té actief en is de balans tussen in- en ontspanning zoek. Hoe kan het rustiger worden in je leven? Dat kan door momenten van stilte in te lassen. Stilte is dus bepaald niet nutteloos. Ze is weldadig en helend. 

 

In deze midweekretraite kun je alle druk, prikkels en onrust achter je laten door te verstillen.  In de verstilling kun je loskomen van de dagelijkse stress en helderheid scheppen in datgene wat je verwart, waar je over twijfelt of waarnaar je op zoek bent. Verstilling helpt ook oude patronen los te laten, je geest rustig te laten worden en je hart mild. Je gaat ontdekken wie je werkelijk bent. 

 

Tijdens deze retraite kom je in contact met stilte door veel te zwijgen. Het klooster, de plek waar deze retraite plaatsvindt, helpt daarbij omdat het al eeuwenlang een plaats is waar verstilling tot de vanzelfsprekende leefstijl behoort en alles meewerkt de blik naar binnen te richten.

 

De dagen beginnen met een dagopening, eenvoudige lichaamsoefeningen en een stille ochtendmeditatie. Na het ontbijt in stilte is er een bijeenkomst van ongeveer een uur, met een korte inleiding. Dan is er een  meditatie en een reflectieopdracht. De rest van de dag bestaat uit stille meditaties, tijd voor jezelf, reflectie, dagboekaantekeningen, wandelen, rusten, lezen of gewoon niets doen. Er is ook de mogelijkheid voor een persoonlijk gesprek. In de avond ronden we de dag meditatief af.

 

Deze retraite vindt plaats in het prachtige, aan de Maas gelegen klooster Centrum St Michael in Steyl. Geniet ook van de kloostertuinen, de Maas en de heerlijke maaltijden. Ook is er gelegenheid deel te nemen aan de gebedsmomenten van het klooster (in het Duits).

 

Plaats:                           Centrum St Michaël, Steyl

Datum:                          maandag 11 t/m vrijdag 15 november 2024

Tijd:                                start maandag 15:30 uur – einde vrijdag 13:30 uur

Begeleiding:                Ton Roumen - www.bezinnen.com

Aanmelden en info:  tonroumen@bezinnen.com of 06 307 101 36

Inclusief:                      Eén- of tweepersoonskamer op basis van volpension

Prijzen:                        € 545,- p.p. (1-pers-kamer met douche/wc)

                                       € 498,- p.p. (2-pers-kamer met douche/wc)

                                       € 468,- p.p. (kamer met wasbak, douche/wc op de gang)